top of page

I Curs de formació avançada en salut mediambiental pediàtrica (SMAP) - Xarxa PEHSU.CAT-OMS.

dv., 10 de maig

|

Teams

Formació continuada en salut mediambiental pediàtrica per a membres de la xarxa PEHSU.CAT basada en el paquet de formació de l'Organització Mundial de la Salut. Sessions quinzenals online els divendres de 13:30 a 14:30 del 10 de maig del 2024 al 14 de març 2025.

I Curs de formació avançada en salut mediambiental pediàtrica (SMAP) - Xarxa PEHSU.CAT-OMS.
I Curs de formació avançada en salut mediambiental pediàtrica (SMAP) - Xarxa PEHSU.CAT-OMS.

Hora i ubicació

10 de maig del 2024, 13:30 – 14 de març del 2025, 14:30

Teams

Convidats

Sobre l'esdeveniment

Adreçat a

Professionals de salut maternoinfantil (pediatria, infermeria pediàtrica, medicina de família, infermeria comunitària, llevadores, obstetrícia, residents MIR/IIR) que hagin completat la capacitació bàsica en salut mediambiental pediàtrica o membres de la xarxa de salut mediambiental pediàtrica de Catalunya (xarxa PEHSU.CAT).

Hores lectives

23h

Objectiu

Formació avançada en salut mediambiental pediàtrica.

Objectius Específics

Capacitació a fons sobre les diferents exposicions mediambientals de risc i factors protectors més rellevants a la salut d’infants i adolescents.

Conèixer impacte en salut pediàtrica de les exposicions mediambientals de risc.

Metodologia docent

Virtual. Sessions quinzenals d’1h mitjançant la plataforma Microsoft Teams de 13:30 a 14:30.

Idioma

Català.

Temari

RESULTATS EN SALUT I MEDI AMBIENT

- Càncer pediàtric.

- Trastorns del neurodesenvolupament.

- Trastorns endocrinològics.

- Malalties immunitàries.

- Malalties respiratòries.

EXPOSICIONS AMBIENTALS

- Contaminació atmosfèrica.

- Químics de síntesi.

- Aigua.

- Canvi climàtic.

- Residus electrònics (E-waste).

- Seguretat alimentària.

- Aire interior.

- Accidents.

- Plom.

- Mercuri.

- Altres metalls pesats.

- Micotoxines.

- Soroll.

- Exposicions ocupacionals.

- Pesticides.

- Radiació.

- Sanejament i condicions higièniques.

- Tabaquisme ambiental.

Coordinació

Ferran Campillo i López. Pediatre especialitzat en salut mediambiental pediàtrica, Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

Anton Foguet i Vidal. Director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Stephan Otto Schneider. Pediatre especialtizat en gastroentorologia i ecografia pediàtriques, Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

Docents

Maria Adell Puigdevall. Pediatra a l’Hospital Santa Caterina a Salt i al CAP de Breda, Institut d’Assistència Sanitària. Referent SMAP Gironès i Selva.

Albert Bach i Pagès. Ambientòleg i doctor en boscos i salut humana. Universitat Autònoma de Barcelona.

Jordi Bosch Muñoz. Pediatre endocrinòleg. Cap de secció a l'Hospital Arnau de Vilanova. Professor associat pediatria a Universitat de Lleida.

Ferran Campillo i López. Pediatre especialitzat en salut mediambiental pediàtrica, Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (PEHSU.CAT). Professor col·laborador Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Màster de Salut Planetària i Màster de Nutrició i Salut. Coordinador del Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria.

Rosamaria Casademont Pou. Pediatra d’Atenció Primària al CAP Vallcarca-Sant Gervasi de Barcelona ciutat. Referent SMAP ABS Vallcarca-Sant Gervasi.

Elena Codina Sampere. Pediatra subespecialitzada en Nefrologia Pediàtrica. Coordinadora adjunta del Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria. Referent de la Unitat de Salut Mediambiental Maternoinfantil del Servei de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Ismael Charles Vila. Infermer Hospital de Palamós. Professor associat del grau d’infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic. Referent SMAP Baix Empordà.

Georgina Ferrer Campo. Pediatra de l'Hospital Santa Caterina, Salt. Comissió de lactància materna. Referent SMAP Gironès i Selva.

Alba Gairí Burgués. Cap de secció del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Doctora en Medicina. Professora associada Departament de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL).

Anna Gatell. Pediatra d' atenció primària de l' Equip Territorial Pediatria Garraf, ICS. Presidenta de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) (amb data juliol 2021). Co-coordinadora del Grup de Treball dels Trastorns del Neurodesenvolupament i Aprenentatge de la SCP. Referent de SMAP del Garraf.

Anna Gelis i Pujolar. Infermera ambiental de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (PEHSU) de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Pere Genaró i Jornet. Cap del Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta Tortosa. Vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Professor ad honorem del Master de nutrició Clínica URV

Sheila Iglesias Griñant. Pediatra a Pediatria dels Pirineus a l'Alt Urgell. Coordinadora adjunta del Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria. Referent SMAP Alt Pirineu.

Ana Maria López Remacha. Pediatria a CAP de Tossa de Mar, Consorci Sanitari del Maresme i la Selva. Referent SMAP a Selva marítima i Alt Maresme.

Laia Mora Gri. Pediatra d'atenció primària del CAP Plana Lledó de Mollet del Vallès. Membre del comitè de Lactància Materna del Baix Vallès. Referent SMAP a Mollet.

Ana Morillo. Infermera pediàtrica a l'Equip Territorial de Pediatria d'Atenció Primària de l'Alt Penedès. Referent SMAP Penedès.

Sergi Piñol Romero. Pediatria a Consorci Hospitalari de Terrassa (CST). Referent SMAP a CST.

Agostina Poet. Pediatra del CAP de Vilafant. Referent SMAP Alt Empordà.

Clàudia Rincón Montané. Pediatra a l'Equip Territorial de Pediatria d'Atenció Primària de l'Alt Penedès. Referent SMAP Penedès.

Anna Ma Ristol Perxés. Pediatra CAP Serra, L’Hospitalet de Llobregat. Grup promotor de salut mediambiental pediàtrica de l’Hospitalet de Llobregat

Aina Sànchez Mateo. Pediatra d'atenció primària a Figueres ( CAP Josep Masdevall) i a la Unitat Trànsit de Girona. Referent SMAP Alt Empordà.

Maria Valls Ingla. Pediatra d’atenció primària a la Línia pediàtrica de Tortosa. Referent SMAP a Terres de l’Ebre.

Maria Luisa Villalobos Galvez. Pediatria Equip Pediàtric Sabadell Nord. Referent SMAP Sabadell.

Quota inscripció

Preu curs: Gratuït.

Inscripcions

Per formalitzar la inscripció al curs, cal

inscriure’s a l’enllaç adjunt:

https://www.pehsu.cat

Acreditació

Acreditat per Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries amb XX crèdits.

Activitat avalada per la Societat Catalana de Pediatria i amb el suport del Comité de Salud Medioambiental de l’Asociación Española de Pediatría.

Aquests materials de formació es basen en el paquet de formació de l'OMS per a proveïdors d'atenció mèdica sobre la salut dels nens i el medi ambient, i s'han traduït i adaptat amb permís.

Avaluació

Per tal de superar el curs, caldrà un mínim

d'assistència del 70%, una participació activa

durant les sessions treball i la realització dels

diferents exercicis proposats al llarg de

l’activitat formativa utilitzant les plataformes

habilitades, i complimentat al final del curs el

qüestionari de satisfacció.

Per més Informació

pehsu@hospiolot.cat

T: 977 26 18 00 ext 6188.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page